Hamvasztás

Date

2017. február 16

Categories

Szolgáltatás

Hamvasztás

Mi történik tulajdonképpen?

Az egyik legősibb temetkezési forma. Az elhunytak kegyeletteljes elbúcsúztatásának formája, amelyet számtalan tévhit és félreértelmezés leng körbe.

Arról van szó, hogy az elhunyt földi maradványait elhamvasztják, erre kialakított helyen és a hamvakat gondosan lezárt urnában átadják a temetkezési vállalkozónak.

Mik a tévhitek?

Sokan és sokszor azt feltételezik, hogy az urnába visszakerülő hamvak másé lehetnek, vagy összekeverednek. Ez alapvetően egy feltételezés és olyan információkra hagyatkozik, amelyek tévesek.

A hamvasztáskor, egy szigorúan ellenőrzött lépések sorozatán keresztül kerül be az elhunyt a folyamatba. A test hamvasztóba érkezésekor egy azonosítási folyamaton megy át, ahol egy a gépek által követhető számot kap. Ezzel együtt a test mellé az azonosító szám is odakerül, amely végig elkíséri a folyamaton.

Emberi kéz a testet utoljára a kemence előtt elhelyezett tartón érinti. Ekkor a súlyadatok alapján egy számítógép meghatározza a kemencében eltöltött időt és a test kemencébe helyezéséről már a gép gondoskodik.

A művelet elvégzése után, a hamvasztómester, a maradványokat gondosan kiszedi a kemencéből és egy gépbe helyezi az azonosító számmal együtt, ami szintén bent volt a kemencében. Ekkor ez a gép a maradványokat porrá őröli.

Tehát sem nem keveredik, sem pedig elcserélve nem lehet a test. A végső fázisban a hamvasztómester, a folyamat végén lezárja a hamvakat és így lezárt formában kerül vissza a temetkezési vállalkozóhoz, egy a számmal igazolt, a számítógép alapján kinyomtatott, a sikeres műveletet igazoló dokumentummal együtt.

Hogyan lehet ezt kérni?

A temettetők, minden esetben eldönthetik, hogy szeretteik földi maradványaival milyen eljárásban búcsúznak el. A “szokásos” koporsós temetésekhez képest ez a temetkezési forma jelentős költség megtakarítással jár.

Előnye még, hogy egyes esetekben a hamvakat nem szükséges eltemetni, hanem akár otthonunkba is szállíthatjuk.

Jelenleg több hamvasztó üzemmel állunk kapcsolatban, így igyekszünk ezekben az esetekben a lehető leghamarabb elvégezni a folyamatot, amely részben megnyugvást is jelent mindenkinek!