Temető üzemeltetés

A temetők a nyugalom helyei!

Azok a temetkezési szolgáltatók, akik ma nem üzemeltetnek temetőt vagy temetőket kevésbé érzik át a jelentőségét a temetési szertartásoknak.

Miért is?

Mi, akik üzemeltetjük a temetőket és naponta részt veszünk a ránk bízott temetőkertek szakszerű karbantartásában tudjuk, hogy egy valóban karbantartott ravatalozó, egy gondozott temető mekkora megnyugvást ad a temettetőknek. Valljuk, hogy az ide látogató emberek az emlékezést csak nyugodt, esztétikus és magából rendezettséget sugalló környezetben tudják méltóképpen megtenni!

Mennyi munka van ebben?

Ahhoz, hogy igazán szép környezetet biztosítsunk a napi munka az, ami ezt meghatározza. Nem lehet üzemeltetnünk egy-egy sírkertet úgy, hogy hetekig magára hagyjuk, mert a természet azonnal vissza szeretné venni mindazt, amit adott. Tehát naponta kell foglalkoznunk az állapotával, tervezni kell folyamatosan az évszakoknak megfelelően a teendőinket, mert csak így lehet biztosítani a kegyeletteljes sírkerteket.

Nem az önkormányzatoké ez a feladat?

Lehet az övék és lehet egy-egy temetkezési szolgáltatóé. Utóbbi esetében általában a legtöbbször a temető üzemeltetője végzi a legtöbb szertartást a temetőben, ezért a munkája részeként igyekszik gondozottan tartani a sírkertet. (Megjegyezzük, hogy van azért ettől eltérő példa is….)

Az Önkormányzatok kapacitása véges, így esetenként jobban megéri kiszervezni ezt a tevékenységet. Jelenleg Somogyban, Hetes község temetőjét üzemeltetjük és a munkánknak köszönhetően a jövőben újabb temetőkkel fogunk gyarapodni, melyet mi a feladatok ellenére is sikernek könyvelünk el.

Igazolja, hogy elgondolásunkat a temettetők és az Önkormányzatok is magukénak érzik!

Amennyiben javasolni szeretne üzemeltetésre temetőt, vagy ez ügyben fel szeretné venni velünk a kapcsolatot, úgy keressen miket bizalommal! 06-70-3-888-444